Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie mei: Ton Bennemeer, Expositie Under the Bridge

In de maand mei exposeert Ton Bennemeer in het Huis van de Stad.

Ton Bennemer: "In de maand mei heb ik een foto-expositie in het Huis van de Stad. Ik heb uit een tweetal series een selectie gemaakt, een serie van getatoeëerde personen en een ander van personen met de roepnaam 'Maria'."

foto expositie mei 1

Getatoeëerde personen
"Ik ben zelf ook fan van tatoeages. Het heeft mij altijd geïnteresseerd waarom iemand een tattoo heeft en hoe hij/zij het dagelijks uitdragen. Ik heb niet alleen de tatoeage gefotografeerd maar ook de persoon achter de tattoo. Soms op het werk, dan weer thuis of op een locatie. Maar altijd geïnspireerd door het verhaal van de persoon."   

foto expositie mei 2

Maria
"Hoe vaak horen we niet de naam Maria en wat vindt Maria er zelf van? Ben je trots op je naam, of juist niet. Ik heb verschillende Maria’s gevraagd om voor mij te poseren. Geïnspireerd door het verhaal dat ik heb gehoord ben ik op zoek gegaan naar geschikte locaties."

Zelf aanwezig
"Kom gerust langs om een kijkje te nemen. In de maand mei ben ik op donderdagavond (openingsavond Huis van de Stad) zelf ook aanwezig."

foto expositie mei 3