Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie september 2017: 'Morvan'

Maja Etman (1956) exposeert deze maand in het Huis van de Stad. Zij is geboren te Steenwijk, studeerde kunstgeschiedenis (moderne kunst) en heeft de kunstacademie afgerond.

De laatste tijd werkt zij vooral met acryl op grote doeken en gebruikt daarbij uitbundige kleuren, als rood, geel en blauw, die bijna van de muur lijken te knallen. Ook tekent ze trefzekere lijnen op kleiner formaat met houtskool, inkt en pen. Al werkend ontstaan vrije vormen en lijnen en toeval speelt vaak een rol.

Haar inspiratie ontleent ze aan de natuur en verwerkt die al schilderend tot een kleurrijk geheel, waarbij ze abstractie niet schuwt. Vooral de prachtige Morvan (een gebied in Frankrijk) heeft haar hart gestolen. Ze heeft reeds een aantal exposities op haar naam staan en deed mee aan verschillende kunstroutes.

Expositie Morvan

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.