Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

November 2017: de expositie van Henk Meerding

Henk Meerding exposeert van 1 t/m 30 november in het Huis van de Stad. Hoewel hij in 1956 begon met schilderen, duurde het tot 1994 voordat hij zich er serieus op ging toeleggen. Hij gaat veelal intuïtief te werk en maakt gebruik van abstracte en figuratieve beeldelementen.

Het werk dat hij maakt, kan soms verschillende verhalen vertellen, afhankelijk van hoe ernaar gekeken wordt. Henk volgde schildercursussen in Nederland en Frankrijk, en is dankbaar voor de opbouwende kritiek die hij kreeg van de kunstenaars Jan van den Berge, Ingrid de Boer, Willem Hesseling, Jan van Lokhorst, Leo Musch, Suzan Schuttelaar, Janna Spil en anderen.

Expositie november

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.