Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.
 

Expositie augustus: 'Aquarelleergroep De Kade'

De expositie van augustus is er een van aquarelleergroep De Kade. Deze groep bestaat uit negen vrouwen die zich al jaren bezighoudt met aquarelleren o.l.v. beeldend kunstenaar Sary ten Napel. Dit doen zij dinsdagmiddag in buurthuis De Kade aan de Jan Luykenstraat.

Uitdaging van aquarel
De uitdaging van het werken met aquarelverf en de vrijwel onbeperkte mogelijkheden die dit materiaal biedt, blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een bijkomende moeilijkheid van aquarelleren is dat er van licht naar donker gewerkt wordt, waarbij het papier wit is. Het is heel direct en daardoor heeft men weinig mogelijkheden tot corrigeren. Er kan worden gewerkt in lagen of direct nat in nat. Het gebruik van veel of weinig water heeft invloed op het werk. Aquarelverf kan ook heel goed worden gecombineerd met oost Indische inkt en of oliepastel. Werk wat niet naar tevredenheid was, wordt weer hergebruikt om samen met andere materialen collages te maken. Het afdrukken van materialen met verschillende structuren en het gebruikmaken van sjablonen geeft verrassende resultaten.

Thema
Er wordt gewerkt naar een thema. De cursisten zijn geheel vrij om de opdracht naar eigen inzicht uit te werken. De doelstelling is om plezier aan het werken met aquarelverf te beleven en een eigen stijl te ontwikkelen.

De expositie bestaat uit werken van: Marry Kalmeijer,  Marja Rietveld, Marian van Alphen, Titia Slobbe Hanneke Muller,  Anna vd Zee, Mady de Graaf, Zelia Hagenbeuk en Sary ten Napel.

expositie augustus - afbeelding