Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie oktober: Amateur Fotogroep Ouderkerk a/d IJssel (AFO) 

Deze maand exposeert de Amateur Fotogroep Ouderkerk a/d IJssel (AFO) in het Huis van de Stad.

Het thema van de fototentoonstelling is nostalgie. De AFO heeft hiervoor gekozen omdat Gouda en de Krimpenerwaard vanuit de geschiedenis een band hebben en Gouda sowieso een bewogen geschiedenis kent. Om deze redenen bestaat de expositie niet alleen uit kleurenfoto’s maar ook uit zwart-wit foto’s.

Foto-expositie oktober

U bent van harte welkom om de expositie te bekijken tijdens de openingstijden van het Huis van de Stad.