Kiezerspas

U heeft een kiezerspas nodig als u in een stembureau buiten Gouda uw stem wilt uitbrengen.

Met een kiezerspas kunt voor de Tweede Kamerverkiezingen, de Europees Parlementverkiezingen en referenda stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van provinciale staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Voor de verkiezingen voor het waterschap kunt u overal binnen uw waterschap stemmen.

U kunt geen kiezerspas aanvragen bij verkiezingen voor de gemeenteraad. Ook hoeft u geen kiezerspas aan te vragen wanneer u bij een ander stembureau in Gouda uw stem gaat uitbrengen. Iedere kiesgerechtigde in Gouda krijgt een stempas toegestuurd waarmee in ieder willekeurig stembureau in Gouda de stem kan worden uitgebracht.

Een kiezerspas kunt u op twee manieren aanvragen:

1. schriftelijk
U kunt bij de receptiebalie in het Huis van de Stad (Burgemeester Jamesplein 1) kosteloos een formulier verkrijgen voor het indienen van een verzoekschrift om in een stembureau buiten Gouda aan de stemming te mogen deelnemen. Het formulier en de stempas (indien reeds verstrekt) moet u uiterlijk op de vijfde dag voor de stemming indienen bij de gemeente Gouda. U kunt de aanvraag kiezerspas ook downloaden.

2. aan de balie bij Services

U kunt in het Huis van de Stad (Burgemeester Jamesplein 1) tot op de dag voor de stemming tot uiterlijk 12:00 uur uw stempas laten omzetten naar een kiezerspas.

Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Gouda.

Voorwaarden

Nodig bij aanvraag:

  • geldig legitimatiebewijs
  • stempas
  • verzoekschrift (bij schriftelijke aanvraag)