Kiezerspas

U heeft een kiezerspas nodig als u in een stembureau buiten Gouda uw stem wilt uitbrengen.

Met een kiezerspas kunt voor de Tweede Kamerverkiezingen, de Europees Parlementsverkiezingen en referenda stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van provinciale staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Voor de verkiezingen voor het waterschap kunt u overal binnen uw waterschap stemmen.

U kunt geen kiezerspas aanvragen bij verkiezingen voor de gemeenteraad. Een kiezerspas voor het referendum kunt u op twee manieren aanvragen:

1. schriftelijk

U kunt schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. De hiervoor benodigde formulieren kunt u afhalen in het Huis van de Stad of downloaden via de website. Het verzoekschrift en de stempas (indien reeds verstrekt) moet u uiterlijk op de vijfde dag voor de stemming indienen bij de gemeente Gouda. U kunt de aanvraag kiezerspas ook downloaden.

2. aan de balie bij Services

Een kiezerspas kunt u ook verkrijgen door met de stempas en een legitimatiebewijs naar het Huis van de Stad te gaan. Daar wordt uw stempas ingenomen en ontvangt u een kiezerspas. Dit kan tot de dag voor de stemming tot uiterlijk 12:00 uur.

Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Gouda.

Voorwaarden

Nodig bij aanvraag:

  • geldig legitimatiebewijs
  • stempas
  • verzoekschrift (bij schriftelijke aanvraag)