Kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan moet u een kiezerspas aanvragen.

Met een kiezerspas kunt voor de Tweede Kamerverkiezingen en de Europees Parlementsverkiezingen stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van provinciale staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Voor de verkiezingen voor het waterschap kunt u overal binnen uw waterschap stemmen.

Bij gemeenteraadsverkiezingen kunt u geen kiezerspas aanvragen. U kunt dan alleen stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven. 

Een kiezerspas kunt u op twee manieren aanvragen:

1. Schriftelijk

Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen door een aanvraagformulier in te dienen bij de gemeente. Deze formulieren kunt u downloaden via de website of afhalen in het Huis van de Stad. Het aanvraagformulier en de stempas (indien reeds verstrekt) moet uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing door de burgemeester zijn ontvangen.

2. Persoonlijk langskomen

Persoonlijk een kiezerspas aanvragen kan tot op de dag vóór de stemming, tot 12 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk met uw stempas en een legitimatiebewijs melden bij afdeling Services in het Huis van de Stad. Daar wordt uw stempas ingenomen en ontvangt u een kiezerspas. 

Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Gouda.

Voorwaarden

Nodig bij aanvraag:

  • geldig legitimatiebewijs
  • stempas
  • aanvraagformulier kiezerspas (bij schriftelijke aanvraag)