Jeugdhulp

De gemeente is verantwoordelijk voor preventie, ondersteuning, begeleiding, hulpverlening en behandeling bij problemen in het gezond opgroeien van kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Met zorgaanbieders zijn afspraken gemaakt voor het bieden van jeugdhulp. Ook werken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin /Sociaal Team Jeugd professionele consulenten die samen met u kijken wat voor u de beste hulp is.

Alleen jeugdhulp van zorgaanbieders die een contract hebben met de gemeente Gouda wordt vergoed. Kijk daarvoor op de lijst met gecontracteerde zorgaanbieders. Informatie over welke zorgaanbieders de gemeente heeft gecontracteerd, is ook te zien op www.nsdmh.nl. Dit is een site van alle gemeenten Midden-Holland die samen de jeugdhulp in deze regio, en dus ook in Gouda hebben ingekocht.

U kunt ook kiezen uit jeugdhulp via een persoonsgebonden budget (pgb).

Meer informatie

Met al uw vragen over jeugdhulp kunt u terecht bij het CJG/Sociaal Team Jeugd bij u in de buurt.

Werkwijze: één gezin, één plan, één regisseur

jeugdhulp huidig

De zorg organiseert de gemeente dichtbij, efficiënter. Zo is op drie plekken in Gouda een CJG/Sociaal Team Jeugd aanwezig. Dit is vanuit de gedachte: “één gezin, één plan, één regisseur.

Problemen worden zoveel mogelijk vanuit de eigen mogelijkheden aangepakt. Eventueel met hulp van het netwerk van het gezin.

Daarnaast willen we problemen zo vroeg mogelijk signaleren om verergering en duurdere (specialistische) vormen van jeugdhulp te voorkomen.