Jeugdhulp

De gemeente is verantwoordelijk voor preventie, ondersteuning, begeleiding, hulpverlening en behandeling bij problemen in het gezond opgroeien van kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Met zorgaanbieders zijn afspraken gemaakt voor het bieden van jeugdhulp. Ook werken bij Sociaal Team Gouda professionele consulenten die samen met u kijken wat voor u de beste hulp is.

Alleen jeugdhulp van zorgaanbieders die een contract hebben met de gemeente Gouda wordt vergoed.

Zorgkeuze Midden-Holland

Met behulp van de Zorgkeuze Midden-Holland kunt u een zorgaanbieder vinden die het beste past bij uw zorgbehoefte. Zorgkeuze Midden-Holland richt zich op inwoners die vanuit de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zorg en ondersteuning nodig hebben en hiervoor een indicatie/beschikking van de gemeente hebben gekregen.

Ook kunt u hier informatie vinden over zorgaanbieders die door de gemeentes in Midden-Holland gecontracteerd zijn. Door middel van het tonen van informatie over de betreffende zorgaanbieder wordt het maken van een keuze voor een zorgaanbieder een stuk makkelijker.

U kunt ook kiezen uit jeugdhulp via een persoonsgebonden budget (pgb).

Meer informatie

Met al uw vragen over jeugdhulp kunt u terecht bij het Sociaal Team Gouda bij u in de buurt.

Werkwijze: één gezin, één plan, één regisseur

 ​​​​​​​​​​​​

De zorg organiseert de gemeente dichtbij, efficiënter. Zo is op drie plekken in Gouda het Sociaal Team Gouda aanwezig. Dit is vanuit de gedachte: “één gezin, één plan, één regisseur.

Problemen worden zoveel mogelijk vanuit de eigen mogelijkheden aangepakt. Eventueel met hulp van het netwerk van het gezin.

Daarnaast willen we problemen zo vroeg mogelijk signaleren om verergering en duurdere (specialistische) vormen van jeugdhulp te voorkomen.

jeugdhulp huidig​​​​​​​